HTML

Megjegyzem

Minden ami nem fontos, csak épp le akarom írni.

Friss topikok

Linkblog

Taljánkodunk

2008.03.07. 18:03 vigvik

Ippeg 3 hete érkeztünk meg Potenza városába, Dél-Olaszországba. Matematikát tanulni, illetve világot látni jöttünk. Erre jó hely Potenza, a neve olaszul hatványt jelent, és ha nem északra indul az ember, akkor jól teszi, ha visz fürdőgatyát magával. Mondjuk úgy, hogy ha a csizmaország megütné a bokáját, akkor az legjobban Potenzának fájna.
Eddig még főleg a beilleszkedéssel telt az idő, nem jártunk a város határain túl (sőt a városnak is csak egy kis részén). Ami egyből szembetűnik, az a gyalogosok hiánya és az autók mindent elsöprő áradata. Szokták mondani, hogy a déliek lusta népek, nem tudom, hogy ezért-e az autózás. Az mondjuk tény, hogy elég dimbes-dombos a vidék, sőt, mivel 720 méteren van az egyetem, így talán nem túlzás a hegyes-völgyes sem. Szóval nem éppen csak sétálgat az ember, néha kőkemény hegyi menet van:)
A kaja kiváló, viszont az időjárás oltári szeszélyes, ma reggel szakadt a hó, délutánra, viszont egész meleg lett. Ez a "remek" változékonyság hasogató fejfájásokat csinál, amin nem segít a vödörszámra vedelt kávé sem. Ilyenkor az ember még próbálkozhat egy alapos vörösboros kúrával, mert az itt olcsó. Tapasztalataim szerint a vörösbor kiváló gyógyszerként funkcionál, jobb mint az orvos, és szavazni se kell róla, 300 Ft-ból kap az ember egy bő litert. Legközelebb képes-szagos borízű részletekkel jövök.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megjegyzem.blog.hu/api/trackback/id/tr51370226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása